12 YIL ZORUNLU EĞİTİM SİSTEMİ
Siyaset başta olmak üzere bağımsız olmadığımız diğer alanlar gibi Eğitim Sistemimizde de maalesef akla ziyan uygulamaların getirilmesi ve bu uygulamalarda ısrar edilmmesi toplumda telafisi zor büyük tahribatlar oluşturmaktadır. Çağdaş ilerici toplumun en önemli ayağını eğitim sistemi oluşturmaktadır. Toplumda bireylerin ailelerinden daha fazla vakit geçirdikleri okul ortamlarında alması gereken davranışlar kazanılmadığı zaman toplumsal çöküntüye doğru ilerlemenin startı verilmiş olur.Şimdi burada üzerinde tartışılması gereken en önemli konulardan biri çocuğun gelişim evresinin neredeyse önemli bir bölümünü harcadığı eğitim süresinin uzunluğuna rağmen sürecin sonunda mezun olan öğrencilerin önemli bir kısmının atıl olarak hayata salıverilmesidir. Kendi Eğitim Sisteminden koparak, bize ait olmayan eğitim modellerini denemek ve bunu belli aralıklarla değiştirip bir sonraki modeli deneme sonucunda eğitim sistemimizi yap boz tahtasına çevirmenin maliyeti bize çok ağır olmuştur. Bunun sonucunda toplumsal çöküntüler başlamış gençlerimiz topluma faydalı bireyler olmaktan çıkıp yük olmaya başlamıştır.
Düşünebiliyor musunuz çocuğu 7 yaşından alıp neredeyse 20 yaşında mezun ederek ‘ kusura bakmayın herhengi bir yere yerleşmediniz güle güle’’ deyip hayata salıyoruz. Yirmi yaşına kadar hiç bir iş yapmamış bu gençlerimiz tabiri caizse sudan çıkmış balığa dönüyor. Hayata sıfırdan başlamak zorunda kalıyor. Üreticiler, işverenler işçi bulamamaktan yakınıyor. Öte yandan 20 yaşına merdiven dayamış gençlerimizin masa başı iş beklemesiyle koca bir işsiz ordusunu oluşturmuş oluyoruz. Bir taraftan çalışacak eleman bulamayan üreticiler, diğer taraftan ömürlerinin geri kalan kısmını masa başı iş beklemeye harcayıp heba olan bir gençlik.
Eğitim sistemimizin sekülerleşmesi, gençliğimizin maneviyattan ve değerlerimizden uzak bir eğitim sistemi olan laik eğitim modeliyle yetişmeleri ayrı bir vahamet. Şöyle eskiye dönüp baktığımızda kendimize ait eğitim sistemimizin yetiştirdiği neslin bilime ve insanlığın geleceğine yön veren, toplumun ilerlemesine öncü nesilleri oluşturmaya yeterli olduğunu açık bir şekilde görebiliriz.
Eğitim sistemimizi bağımlılıktan kurtarıp tam bağımsız, köküne bağlı, maneviyatı güçlü bir model haline getirebilirsek toplmumuzu kurtarmış olacağız. İlerici çağdaş ve öncü bir toplum oluşturmanın en önemli ayağı eğitimdir. Kökünden kopuk ve aynı zamanda köküne düşman bir eğitim sisteminden ilericilik ve çağdaşlık çıkmaz ancak kölelik çıkar. Kökü kuru ağaçtan ancak odun olur. Kısacası Eğitim sistemimizi ‘’BEYAZ KİTAP’’ tan kurtarmanın gayretini sarfedeceğiz.
YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ EĞİTİM SİSTEMİ........
ÖRGÜTLENMENİN ÖNEMİ
YAPAY ZEKA VE EĞİTİMİN GELECEĞİ
GAZZE, KADIN, AİLE, ANNE..
12 YIL ZORUNLU EĞİTİM SİSTEMİ
ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNUNUN ÖĞRETMENLERE KAZANDIRDIKLARI
PROJE OKULLARINDA ATANMA SORUNU VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Çanakkale-Gazze Hattında İnsan-ı Kâmili Aramak
Bizimle canlanacak nice umutlara doğru
Destansı Yürüyüş, Umudun Zaferi, Birliğin Gücüyle Büyüyen Başarı Hikâyesi
Psikopatik zevzeklerin kuru gürültüsü
Re’sen Atama Hangi Aklın Kârı
Yükseköğretimi Dönüştüren Çağrı: Bir Kongrenin Ardından