Diyarbakir 1 Şubesi

Diyarbakır Eğitim Bir-Sen eyleme gidiyor!

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanımız Ramazan Tekdemir ve beraberindeki  teşkilatımız, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde zam teklifinin beklentilerini karşılamadığını söyleyerek bu akşam 3 otobüsle Ankara'daki eylem için yola çıktı.

Memur ve memur emeklisinin gözü toplu sözleşme sürecinde. Hükümet ile memurların zam görüşmelerinde son haftaya girildi. Hükümet 2022 yılında ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı teklif etti. 2023 yılı içinse zam teklifi ilk ve ikinci altı ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı oldu.

 

Sendikalar hükümetin teklifini kabul etmedi. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl birlikte hareket eden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, ortak talepler belirlemiş ve hükümetten taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulunmuştu.

 

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanımız Ramazan Tekdemir yaptığı açıklamada , Bismillah diyerek Diyarbakır’dan yola çıktık. Büyüyen Türkiye'den payımızı İstemek, reva görüleni değil, hak ettiğimizi almak için yola revan olduk. Kamu görevlilerinin beklentisini karşılayacak, Alım gücünü yükseltecek, Enflasyonu ezecek, Refahı getirecek yeni bir teklif için 19 Ağustos / Perşembe ( Yarın ) saat 18.00’de Ankara Anadolu Meydanı’ndayız.” dedi.