Diyarbakir 1 Şubesi

Eğitim Bir-Sen: Eşcinselliği meşrulaştırmaya çalışan İstanbul sözlemesidir.

?Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a her kesimden destekler gelmeye devam ederken Diyarbakır Eğitim Bir-Sen Şubesi, cinsel sapkınlığı meşrulaştıran sözleşme ve kanunların derhal kaldırılması çağrısında bulundu.
Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a destek ve hutbeden rahatsız olan kesimleri de kınama amaçlı basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Şube Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasını, Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir okudu.

CHP'li, HDP'li ve bazı baroların hutbeden rahatsız olduğunu söyleyen Tekdemir, milletin inancıyla kavgalı kesimin sosyal medya üzerinden İslam'a ve Diyanet İşleri Başkanını suç unsuru olarak gösterdiğini belirtti.

Tekdemir, "Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş tarafından geçtiğimiz cuma günü okunan, milletimizin ortak inanç, değer ve kabullerine dayanan hutbede geçen Kur'an hükümlerinden hareketle 'neslin, ailenin, nesebin ve sağlığın korunması' dile getirilmiş nikâhsız ilişkiler ile sapkın yönelimlerin neden olduğu toplumsal problemler dile dile getirilerek gerekli uyarılarda bulunulmuştur. Hutbeden rahatsız olan, milletin değer ve inançlarıyla kavgalı kesim ve kuruluşlar hadlerini aşacak şekilde, İslam'a ve Diyanet İşleri Başkanımıza hakaret ve iftira içerikli açıklamalar yapmış ve suç duyurularında bulunmuşlardır. CHP'li ve HDP'li bazı milletvekilleri ile Ankara, İzmir ve İstanbul Baroları gibi kurumların mobilize ettiği saldırı hali sosyal medya üzerinden linçe dönüştürülmüştür." dedi.

"Diyarbakır Barosu'nun açıklaması ideolojik körlüğün nefret boyutudur"

Diyarbakır Barosu'nu kınadıklarını söyleyen Tekdemir, "İslam'ın hüküm ve inançlarını dile getirmeyi, "nefret söylemi" olarak lanse eden, buna uluslararası sözleşmeler ve insan hakları belgelerinden hukuki temel kazandırmaya çalışan kirli ve karanlık mahfillerin kararlı hedefi İslam'ın temel hükümlerini ve esasını suç unsuru gibi göstererek dile getirilemez hale getirmektir. Bununla beraber Diyarbakır Barosu'nun sadece bir kesimin düşüncesini yansıtan kartvizitten bakarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın verdiği hutbedeki açıklamalarını nefret söylemi içeren, ayrımcılık yasağını ihlal eden söylemler olarak etiketlemesi hezeyanla karışık cehalet, ideolojik körlüğün nefret boyutudur. Hak ve özgürlükleri, temel ve konum almada yanlı bir çizgide durduğu için İslami literatür ve referans alanlarında kindar çevrelerle her seferinde çatı çatıya yol aldığı için Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının katillerine yönelik tek kelime etmediği için baronun bu açıklamaları hükümsüzdür. Asıl kınanacak olan kendileridir." ifadelerini kullandı.

"İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması gerekiyor"

6284 Sayılı Kanun'un acil bir şekilde kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Tekdemir, konuşmasına şöyle devam etti:

Dikkatlerimizi toplamamız gereken bir diğer konu ise İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı kanundur. Dine, örfe ve namusa savaş açan, eşcinselliği ve sapkınlığı meşrulaştırmaya ve yaygınlaştırmaya çalışan masumiyet karinesini hiçe sayarak aile kurumunun temelini dinamitleyen bu uygulamalar asla kabul edilemez. Toplumsal bünyemizi bir 'ur' gibi saran kültürel ve ahlaki yozlaşmaya meşruiyet sağlamaya dönük olan 6284 sayılı kanun derhal kaldırılmalıdır.  Safi zihinleri idlal (imandan veya haktan saptırmak) çabası içinde olan yapıların tavır ve eylemlerini cüretkâr kılan, içimizdeki beyinsizlerden bazılarının bu girişimlere melce olan tutumlarıdır. 'Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi' çalışmaları da aynı kanserli bedenin eğitimdeki tahrip edici organıdır. 'Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' savunuculuğunu ısrarla dillendiren, 'Gökkuşağı Resimleri' etkinlikleri ile çocuklarımızın saf zihinlerine dip mesajlar bırakan çalışmalara karşı da toplum olarak teyakkuz durumunda olmamız gerekmektedir.
"Prof. Dr. Ali Erbaş'ın açıklamalarını sonuna kadar destekliyoruz"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı desteklediklerini belirten Tekdemir, "Ali Erbaş'a ve onun üzerinden Kur'an'ın hükümlerine yönelik saldırgan tutumlar sergileyen; hezeyanlarını fikir, ideolojik saplantılarını bilimsellik, ahlaksızlığı asrilik zanneden mezkûr kesimler milletin inanç değerleriyle problemi olan ve ideolojik bağnazlığa köle olmuş zavallılardır. Ülkemizin saygın kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığının Hutbe konusu açıklamalarının yanındaki kurumsal duruşunu önemsiyor, Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın açıklamalarını sonuna kadar desteklediğimizi bir kez defa ifade ediyoruz." dedi. (İLKHA)
https://ilkha.com/guncel/egitim-bir-sen-escinselligi-mesrulastirmaya-calisan-istanbul-sozlesmesidir-123134