Diyarbakir 1 Şubesi

Öyle anlamlı bir çağrıydı ki kayıtsız kalmamız olmazdı.

 

ÖZEL

Yağmur ENSARİ

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik semtinde oturan 7’nci sınıf öğrenci Helin Danış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kitap çağrısında bulunmuştu. Yaptığımız habere Eğitim-Bir-Sen karşılık vererek küçük Helin’e istediği kitapları hediye etti. Kitaplarına kavuşan Helin, “Kitapları alınca çok mutlu oldum. Çağrıma cevap veren Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ramazan Tekdemir’e teşekkür ediyorum” dedi.

Haberimiz ses getirdi küçük Helin kitaplarına kavuştu. 7’nci sınıf öğrencisi Helin Danış’ın çağrısına cevap veren Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ramazan Demir Helin’e istediği kitapları ulaştırdı. Küçük Helin’i evde ziyaret eden Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ramazan Demir ve Kadın Kolları Başkanı Rabia Önal kitapları ulaştırdı. Kitaplara kavuştuğu için büyük bir sevinç yaşayan Helin ve ailesi duygusal anlar yaşadı.

“KİTAP OKUMAYINCA ÜZÜLÜYORDUM”

Kitaplara kavuştuğu için büyük bir sevinç yaşadığını söyleyen Helin, “Bana yardım eden Eğitim-Bir-Sen ve sesimi duyan herkese teşekkür ediyorum.  Bu kitapları görünce çok mutlu oldum çünkü ben kitap okumayı çok seviyorum. Kitap okumayınca üzülüyordum” diye konuştu.

HELİN’E ARTIK İSTEDİĞİ KİTAPLARI ULAŞTIRACAĞIZ

Helin’in çağrısına ses veren Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ramazan Demir ise şöyle konuştu: “ Bizlere bu imkânı verdiği için Helin’e çok teşekkür ediyoruz. Helin gibi çok değerli bir kızımızın Diyarbakır’da olduğunu bilmek ve kitap aşkıyla sesini duyurma çabasında olmasını çok değerli bulduk. Bundan sonrada tüm kitap isteklerine karşılık vereceğiz. Helin ve Helin gibi çocuklarımız bizler için çok değerli.”